رئیس ارتش افغانستان: ایران به طالبان تجهیزات نظامی می‌دهد

توضیح ویدئو،

گفت‌وگوی اختصاصی ژنرال شریف یفتلی، رئیس ستاد ارتش افغانستان با بی‌بی‌سی

رئیس ستاد ارتش افغانستان گفته که اسنادی به دست دارد که نشان می‌دهد ایران سلاح و تجهیزات نظامی در اختیار گروه طالبان در غرب افغانستان قرار می‌دهد.

ژنرال شریف یفتلی در گفت‌وگویی ویژه با تاج‌الدین سروش، خبرنگار بی‌بی‌سی گفت که ارتش در غرب افغانستان به "مستنداتی" در این مورد به دست آمده است.

او افزود که محمداشرف غنی، رئیس جمهوری، در مراسم تحلیف حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در این مورد با آقای روحانی صحبت کرده، اما جزئیات این صحبت را فاش نکرد.

رئیس ستاد ارتش افغانستان همچنین گفت که تلاش می‌شود که این موضوع از طریق "مذاکره و تفاهم" حل و تدابیری در این مورد روی دست گرفته شود.

پیش از این برخی مقام‌های پایین‌رتبه ارتش و به‌ویژه پلیس افغانستان ادعاهای مشابه را مطرح کرده بودند، اما مقام‌های ارشد دولت افغانستان انکار می‌کردند.

حالا نخستین بار است که بالاترین مقام ارتش افغانستان درباره "مستندات" حمایت نظامی و تسلیحاتی ایران از گروه طالبان در غرب کشور سخن می‌گوید.

مقام‌های ایرانی همواره چنین ادعاها را تکذیب کرده‌اند.

دولت‌های ایران و افغانستان روابط گرمی دارند و ایران یکی از حامیان عمده برنامه‌های بازسازی دولت افغانستان است.

ژنرال یفتلی در مصاحبه با تاج الدین سروش
توضیح تصویر،

ژنرال شریف یفتلی در گفت‌وگویی ویژه با تاج‌الدین سروش، خبرنگار بی‌بی‌سی گفته که ارتش در غرب افغانستان به "مستنداتی" در مورد حمایت ایران از طالبان دست یافته است

ژنرال یفتلی در مورد ادعای حمایت کشور روسیه از گروه طالبان گفت که تا حال سندی در این مورد به دست نیامده است.

اما در مورد پاکستان گفت که قمر جاوید باجوا، رئیس ستاد ارتش این کشور "اعتراف" کرده که کشورش "در گذشته با طالبان همکاری می‌کرده و به آنها پناه می‌داده است".

آقای یفتلی افزود که آقای باجوا در اجلاس چهارجانبه اخیر بین مقام‌های نظامی افغانستان، پاکستان، چین و تاجیکستان در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، اطمینان داد که "پناهگاه‌های امن تروریسم" را برخواهد چید.

رئیس ستاد ارتش افغانستان معتقد است که رویکار آمدن حکومت جدید و رئیس ستاد ارتش جدید در پاکستان و همچنین اعلام راهبرد تازه آمریکا در قبال مبارزه با تروریسم در افغانستان باعث تغییر رویکرد پاکستان شده است.

مقام‌های پاکستانی اما در اظهارات علنی خود همواره ادعای حمایت از گروه‌های شورشی را رد کرده و گفته‌اند که این کشور خود قربانی تروریسم شده است.

با اعلام راهبرد تازه آمریکا در قبال مبارزه با تروریسم در افغانستان، فشارهای مقام‌های آمریکایی و افغان بر پاکستان برای آنچه که حضور گروه‌های تروریستی در خاک پاکستان خوانده می‌شود، افزایش یافته است.